hoppa över det här om ni fått nog

Angående Vikthets-debatten

Vet att det är stora diskussioner i både bloggvärlden och media i det här ämnet just nu. Vill inte sitta och föreläsa i hundra sidor, det är det så många som redan har gjort, men jag tycker att det är oerhört viktigt att man p r a t a r om ämnet, i skolor, forum, ja överallt egentligen. I grund och botten handlar det om individens egna självkänsla, vilket värde man ser på sig själv. Och det är inte konstigt att så många människor mår dåligt över sina kroppar när vi dygnet runt matas med sjuka ideal som är retuscherade och hetsbantade. Och det värsta av allt är att vi får intrycket av att vi är "mindre värda" om vi inte ser ut som omslaget på en tidning eller reklamtjejer på tv. Vi matas med budksapet att killar "bara gillar tjejer med former", eller "bara smala tjejer". Bullshit! alla männsikor kan inte gå runt i samma storlek. Det finns många många tjejer som önskar att de kunde gå upp i vikti och dagligen får kämpa och ta emot kommentarer som "Guud vad smal du är, Ät!" och samtidigt känner många tjejer som känner att de inte duger för att de inte har samma storlek som en modell.

Ta hand om er, behandla er själva som ni gör med era vänner. Det är väl ingen som tycker mer/mindre om sin vän för att den har en viss kropp? Precis så borde ni tänka om er själva!



Kommentarer
Postat av: FEBB

Hej du =) Jag har smink! Men ajg solar max en gång i månaden också, har ganska bra pigment så det sitter kvar väldigt länge..=)!

2009-01-23 @ 17:18:56
URL: http://febb.blogg.se/
Postat av: lamso

kloka ord och fin blogg. :)

2009-03-22 @ 01:58:56
URL: http://lamso.blogg.se/
Postat av: lamso

kloka ord och fin blogg. :)

2009-03-22 @ 01:59:44
URL: http://lamso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0